+387 65 946 072 office@adventurebih.com

Maglić planina-planinarenje na najviši vrh u BiH

0
1 dan
From70€
1 dan
From70€
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8557

Okružen najljepšim prirodnim ljepotama i s obzirom da je najviši vrh u BiH avantura planinarenje na Maglić planinu predstavlja najpopularniju planinarsku aktivnost.

Detalji ture

Planina Maglić sa svojih 2386 mnv je najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini i najpopularnija je destinacija za planinarenje.

Maglić planina nalazi se u okviru Nacionalnog parka Sutjeska, svojim visinom najviši je planinski vrh u Bosni i Hercegovini i predstavlja pravi izazov za planinarenje.
Naziv je dobio kako mu samo ime kaže po magli koja često obavija njegove vrhove. Jedan od nekoliko vrhova masiva Maglić nalazi se u Bosni i Hercegovini koji je visok 2386 metara nadmorske visine. U neposrednoj blizini za 2 metra viši nalazi se drugi vrh Maglića koji pripada Crnoj Gori i ujedno je najviši vrh masiva.

Zbog svog položaja kao i dominantne visine pruža najljepše poglede u Bosni i Hercegovini. S jedne strane okružen je prašumom Perućicom, najvećom i najstarijom prašumom u Evropi. S druge strane u njedrima Maglića i Volujaka nalazi se Trnovačko jezero, svojim srcolikim izgledom i ambijentom u kome se nalazi smatra se jednim od najljepših jezera na Balkanu. Maglić je okružen najvećim planinama Bosne i Hercegovine i Crno Gore, a osim na njih vaši pogledi će sezati sve do mora.

Uspon na Maglić organizujemo iz 2 pravca. Uz našeg iskusnog vodiča prvi način je za ljubitelje adrenalina i penjanja. Drugi način je dosta lakši koji mogu svi avanturisti bez problema savladati i naći se na vrhu. Naravno na prvom mjestu nam je bezbjednost i naš vodič će pratiti svaki vaš korak i pomoći vam ukoliko je neophodno.
Uz domaće proizvode uživajući u jedinstvenim pejzažima obnovićemo utrošenu energiju. U dogovoru s našim vodičem ukoliko imate dovoljno energije povratak je moguće organizovati posjećujući Trnovačko jezero praveći kružnu turu.

Avantura Maglić planina, planinarenje na najviši vrh u BiH ne obuhvata prenoćište. Ukoliko želite prenoćište ili neke druge dodatne usluge molimo da nas obavjestite putem rezervacije.

 U avanturi na Maglić planini možete nam se pridružiti i uz naš organizovani prevoz iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Dubrovnika.

 

Mjesto polaska i povratka

Naš bazni kamp ili neka druga prethodno dogovorena lokacija

Vrijeme polaska

9:00 h

Cijena uključuje

 • Lanč paket
 • Vodič
 • Prevoz našim terneskim vozilima
 • Besplatan parking za vaše vozilo
 • Sve predviđene takse

Cijena ne uključuje

 • Dodatne usluge koje nisu uključene u turu

Preporučena oprema

 • Planinarske cipele
 • Topla odjeća
 • Odjeću od brzosušivih materijala (sintetika) ili rezervnu odjeću
 • Naočare za sunce
 • Krema za sunčanje
 • Dobro raspoloženje
Šta za očekivati

Maglić planina, svojom pozicijom kao i činjenicom da je najviši vrh u BiH vaše planinarenje učiniće nezaboravnim.

Prije planinarenja na Maglić planini, naša avantura će započeti već od samog polaska našim terenskim vozilima. Vozeći se prostranstvima Nacionalnog parka Sutjeska posjetićemo pojedine vidikovce bilježeći nestvarne trenutke prirodnih ljepota kao što su prašuma Perućica, vodopad Skakavac, Volujak…

Maglić planina smješten kao div medju najvećim planinama u Bosni i Hercegovini avanturistima pruža jedinstvene poglede kao što je najdublji kanjon u Evropi, rijeke Tare. Tokom uspona, svakim korakom otvaraće se novi pejzaži na prašumu Perućicu, najviše vrhove u Bosni i Hercegovini, ali i Crnoj Gori.

Pored toga što je najviša planina, smatra se i najtraktivnijom te će njegovim stazama svoje avanture pronaći i avanturisti željni adrenalina.

Plan avanture

1 danMaglić planina planinarenje na najviši vrh u BiH

Pakovanje opreme i polazak. Vozićemo se kroz Nacionalni park Sutjeska te zaustavljati na pojedinim dijelovima kako biste uživali u panoramskim pogledima i zabilježili momente svojim fotoaparatima. Nakon 1 sat i 30 minuta off road voznje dolazimo na mjesto Prijevor ili Vučevo u zavisnosti od prethodnog dogovora s našim vodičem jer staze su u tehničkom smislu različite. Obje staze će svakim korakom ostavljati vas bez teksta, prepuštajući vas tišini prirode.
Nakon oko 2 sata planinarenja izaći ćemo na vrh, krov Bosne i Hercegovine. Nakon uživanja, odmora i obnavljanja vaše potrošene energije uz dogovor s našim vodičem povratak je moguć organizovati preko Trnovačkog jezera praveći kružnu turu. Okruženjem i svojim izgledom za Trnovačko jezero možemo reći da je najljepše mjesto ne samo u Bosni i Hercegovini i okruženju, nego i u najmanju ruku u Evropi.
Povratak nazad.

Kraj avanture Maglić planina planinarenje na najviši vrh u BiH.

Fotografije

Proceed Booking