+387 65 946 072 office@adventurebih.com

Avantura na najviši vrh Durmitora i Crne Gore-Bobotov kuk

0
1 dan
From70€
1 dan
From70€
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

11607
1 dan
Vodimo vas u planinarsku avanturu na najviši planinski vrh masiva Durmitor i Crne Gore, odakle možete uživati u najljepšim pogledima na ovu malu, ali vrlo lijepu zemlju. Bobotov kuk je jedan od najveličanstvenijih vrhova na području Dinarida.
Detalji ture
Bobotov kuk nije samo najveći planinski vrh masiva Durmitor već i Crne Gore.

Bobotov kuk (2523m) je najviši planinski vrh u Crnoj Gori i nalazi se u Nacionalnom parku Durmitor. Nacionalni park Durmitor je najviši i najljepši park u Crnoj Gori. Durmitor ima 48 planinskih vrhova visokih preko 2000 metara, kao i 18 ledničkih jezera koja se nazivaju planinskim očima. S obzirom na svoj položaj i visinu, Bobotov kuk nudi najljepši pogled na Nacionalni park Durmitor. Brojni vrhovi su oštri poput alpskih iglica, tako da ćete imati utisak da ste u srcu Alpa. Osim što je najviši vrh, Bobotov kuk je i vrlo atraktivan planinski vrh u Crnoj Gori koji će vam podići nivo adrenalina i učiniti vaše iskustvo nezaboravnim. Tijekom planinarenja često se mogu vidjeti divlje životinje poput divokoze, srne, zeca… Nacionalni park Durmitor nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 1980. godine. Mnogo je ljepota koje ćete vidjeti tokom ove avanture teško opisati, pogledajte na fotografijama iz naših prethodnih avantura, ali iskustvo je naravno puno veće.

Budući da je Durmitor na granici s Bosnom i Hercegovinom, naše avanture se organiziraju i u Crnoj Gori. Pored planinarenja, organizujemo i kanjoning avanture koje su sve popularnije u svijetu.

Za ovu aktivnost nije predviđen smještaj. Ako želite noćenje, kontaktirajte nas e-poštom.

Našim organizovanim prevozom možete se pridružiti avanturi najviši planinski vrh u Crnoj Gori iz BiH, Dubrovnika i Crne Gore. Za više detalja o prevozu kontaktirajte nas putem e-pošte ili posjetite našu stranicu za prevoz.

Departure & Return Location

Naš bazni kamp ili neko drugo mjesto po vašoj želji

Departure Time

8:00 iz baznog kampa. Iz drugog mjesta po dogovoru.

Price Includes

 • Lanč paket
 • Licencirani vodič
 • Transport našim terenskim vozilom
 • Besplatan parking za vaše vozilo
 • Takse i ulaznice

Price Excludes

 • Dodatne usluge koje nisu uključene u turu.

Neophodna oprema

 • Jakna
 • Planinarske cipele
 • Sunčane naočare
 • Osmijeh i dobro raspoloženje
Šta očekivati
Bobotov kuk ne samo da je najveći vrh Crne Gore već i najatraktivniji s velikom dozom uzbuđenja!

Tokom uspona na najviši planinski vrh Crne Gore, Bobotov kuk, vidjećete brojne ljepote i razloge zbog kojih je Nacionalni park Durmitor jedan od najljepših u Evropi. Pored nezaboravnog pogleda sa krova Crne Gore, uživaćete u u pogledima na jezera koja još nazivamo i planinskim očima. Zajedno s našim vodičem isprobaćete  vještine penjanja. Naravno, ne brinite, naši iskusni vodiči će vam pomoći i ne postoji niti jedan posto opasnosti za vašu sigurnost.

U avanturi ćete probati naše domaće specijalitete. Uživat ćete i u foto safari avanturama i snimiti nestvarne fotografije kanjona rijeke Pive, jPivskog jezera kao i nacionalnog parka Durmitor.

 • NAPOMENE
 • Prethodno iskustvo nije neophodno
 • Na grupne posjete dobijate posebne popuste
 • Ukoliko imate neke posebne zahtjeve za hranom molimo vas da nas obavjestite putem rezervacije, a mi ćemo se potruditi da ispunimo svaki vaš zahtjev
 • Za realizaciju aktivnosti neophodne su minimalno 2 osobe ili se možete pridružiti nekoj drugoj grupi
 • Avantura je jednodnevna. Ukoliko želite prenoćište molimo vas da nas obavjestite putem rezervacije.
 • Avantura se može organizovati i uz neke druge avanture iz naše ponude
 • Težina: srednje teška
Plan avanture

Dan 1Najviši vrh Durmitora i Crne Gore-Bobotov kuk tura

Polazak iz kampa ili po dogovoru iz nekog u 8:30 sati. Tokom 2 sata vožnje uživaćemo u ljepotama Nacionalnog parka Durmitor, kanjona rijeke Pive i Pivskog jezera. Na pojedinim mjestima zaustavićemo se kako bi fotografisali veličanstvenu prirodu masiva Durmitor. Po dolasku na naše startno mjesto raspremamo se i krećemo u pohod laganim tempom. Zadnji dio staze je okomit i osiguran čeličnim sajlama. U slučaju nekih teškoća u savladavanju terena naš vodič će vam pomoći i nemate razloga za brigu. U zavisnosti od tempa hodanja predviđeno vrijeme za izlazak na vrh Bobotov kuk je izmađu 2 i 3 sata. uz prethodno pripremljene lanč pakete, voće i sok za osvježenje uživaćemo u pogledima koji se pružaju duž cijelog masiva Durmitor i dalje ka masivu Dinarida.
Povratak vozilu i dalje na startno mjesto.

Kraj avanture najviši vrh Durmitora i Crne Gore-Bobotov kuk.

Photos

Proceed Booking