+387 65 946 072 office@adventurebih.com

Foto safari Nacionalni park Sutjeska

0
1 dan
From65€
1 dan
From65€
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

292

Zabilježite nezaboravnu i nestvarnu ljepotu Nacionalnog parka Sutjeska kroz objektiv svog fotoaparata u foto safari avanturi.

Detalji ture

Upoznajte najljepša mjesta u Nacionalnom parku Sutjeska kroz foto safari avanturu.

Foto safari avantura u Nacionalnom parku Sutjeska idealna je aktivnost za sve avanturiste koji vole off road vožnju, laganu šetnju i uživanje u pejzažu. Tokom foto safari avanture, naš vodič vas vodi na posebna mjesta sa kojih se pružaju najljepši pogledi i gdje ćete napraviti najljepše fotografije za pamćenje.

Sutjeska je proglašena nacionalnim parkom 1962. godine. Posebno su zanimljiva prelijepa planinska jezera glacijalnog porijekla, poznata i kao „gorske oči“, koja su zbog svoje ljepote i atraktivnosti izvanredan turistički lokalitet ovog kraja. U Nacionalnom parku Sutjeska nalaze se 2 najviša planinska vrha u Bosni i Hercegovini, kao i najstarija i najveća prašuma u Evropi. Osim po svojim prirodnim ljepotama, poznat je i po čuvenoj bici na Sutjesci u Drugom svjetskom ratu, gdje su podignuti brojni spomenici. Osim pejzaža, tokom ove avanture moći ćete da fotografišete divlje koze, jelene, a ako budemo imali sreće i mrkog medvjeda.

U okviru foto safari avanture možete birati da li želite posjetiti najviši vrh Bosne i Hercegovine i najstariju i najveću prašumu u Evropi ili najljepšu planinu u Bosni i Hercegovini, Zelengoru i njena prirodna jezera-gorske oči. Za više detalja pogledajte Plan puta.

Za ovu aktivnost nije planiran smještaj. Ukoliko želite prenoćište, kontaktirajte nas putem e-maila.

Možete se priključiti u Foto safari Nacionalni park Sutjeska avanturu iz Sarajeva, Mostara, Dubrovnika i Crne Gore uz naš organizovani prevoz. Za više detalja o transportu kontaktirajte nas putem e-pošte ili posjetite našu stranicu Transport.

Mjesto polaska i dolaska

Naš bazni kamp ili neka druga prethodno dogovorena lokacija

Vrijeme polaska

9:00 ili po dogovoru

Cijena uključuje

  • Lanč paket
  • Transport terenskim vozilom
  • Licencirani vodič
  • Takse za ulazak u Naconalni park
  • Besplatan parking za vaše vozilo

Cijena isključuje

  • Dodatni lični troškovi

Preporučena oprema

  • Naočare za sunce
  • Foto aparat
  • Dobro raspoloženje
Šta očekivati

Foto safari u Nacionalnom parku Sutjeska je avantura za sve avanturiste.

Tokom foto safari aktivnosti u Nacionalnom parku Sutjeska uživaćete u off road avanturi našim vozilima Land Rover i Volkswagen. Vidjećete najveću i najstariju prašumu u Evropi, kao i najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini. Ako se odlučite za drugu foto safari opciju, vozićemo se zelenim prostranstvima planine Zelengora, obilazeći lednička jezera i vidikovce Nacionalnog parka Sutjeska.

Čeka vas nezaboravna avantura da aktivirate sva svoja čula i zabilježite nezaboravne trenutke svojom kamerom. Foto safari aktivnost u Nacionalnom parku Sutjeska jedina je avantura ove vrste u Bosni i Hercegovini i svake godine postaje sve popularnija.

Plan avanture

Day 1Foto safari Nacionalni park Sutjeska

Polazak iz kampa u 9:00h. Foto safari avantura Nacionalnog parka Sutjeska može početi.
Vozićemo se oko 70 kilometara planinskim putem uz povremene pauze.
Možete izabrati:
Opcija 1: Posjetićemo vidikovac Beškita, odakle se pruža pogled na cijelu prašumu Perućicu, Maglić (najviša planina u BiH), Volujak (druga najviša planina u BiH). Dalje, nastavljamo do Prijevora, podno Maglića. Posjetićemo vidikovce uz laganu šetnju. Uz najljepše poglede podno Maglića utrošenu energiju obnovićemo našim lanč paketima, čokoladicama i voćem. Nakon toga, vraćamo se nazad do našeg automobila i početne tačke. Povratak u kamp oko 14:00h. Kraj aktivnosti.
Opcija 2.
Dolazak do jezera Donje bare. Obilazak jezera. Nakon toga lagana šetnja oko 20 minuta do vidikovca Borić. Nakon toga idemo do  jezera Gornjeg bare (oko 20 min. hoda). Uz feneomenalne pejzaže uživaćemo u lanč paketu, voću i čokoladicama. Povratak u kamp oko 16:00h.
Kraj aktivnosti.

Photos

Proceed Booking